Sayfalar

5 Şubat 2017 Pazar

Kitap Çıkarmak İçin Yapılması Gerekenler

Kitap Çıkarmak İçin Gerekenler

Kitap bastırmayı düşünüyorsanız öncelikle elinizde bitmiş bir dosya olmalıdır. Eğer yazdığınız kitap henüz bitmediyse ilk iş olarak onu tamamlayın asla yarım bir dosya ile kitap bastırmak için yayınevi arayışına girmeyin. Çünkü hiçbir yayınevi yarım bir kitap dosyasıyla ilgilenmeyecektir. Hatta yayınevlerinin kitap bastırmak amacıyla kendilerine ulaşanlara ilk sorusu "Kitabınız bitti mi?"dir. Eğer cevabınız "Hayır" ise, dosyanızı bitirdiğinizde görüşebileceklerini söyleyeceklerdir.

kitap-bastirmak

Kitap Yazarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Kitabınızı bir hışımla yazmayın, sindire sindire, zamana yayarak yazın.
  • Yazdıklarınız yerleri bir defa çalakalem yazarak geçmeyin, yazdıktan sonra tekrar tekrar gözden geçirin.
  • Kitap çalışmanıza bölümlere ayırarak devam etmeniz yazdığını kitap üzerindeki hakimiyetinizi artıracak ve hatta daha sistematik bir çalışma kazandıracaktır.
  • Yazarken yazım hatalarına dikkat edin, "daha sonra bakarım" demeyin. En düzgün yazılırken kusuru az olan yazıdır.
  • Asla bir yerden intihal yapmayın, eğer daha önce okuduğunuz bir kitaptan alıntı yapacaksanız veya esinlediyseniz bunu açıkça belirtin. Çalıntı yazılar eninde sonunda ortaya çıkacak ve sizin itibarınızı düşürecektir. Birinden esinlediğinizi söylemeniz okur tarafından samimiyetle karşılanacak, eleştirmenlerce de sizi tartmaları için ayrıca bir terazi görevi yapacaktır.


Kitap Yazdıktan Sonra Dikkat Emeniz Gerekenler

  • Kitabınızı bir süre bir kenara koyarak nadasa bırakın ve unutun. Bu süre birkaç ay olabilir.
  • Bu süre sonunda tekrar dikkatli şekilde okuyarak yazdıklarınızı gözden geçirin.
  • Kitabınızı iyi okur olduğunu düşündüğünüz birkaç kişiye okutun, gördükleri yanlışlıkları, mantıksızlıkları veya beğenmedikleri hususları not almalarını isteyin.
  • Bu değerlendirmeler ışığında kitabınızı tekrar gözden geçirin. Her değerlendirme doğru olmamakla birlikte her değerlendirme dikkate alınmalıdır.
  • Bundan sonra kitabınızı bastırmak için yayınevi arayışına girebilirsiniz.

kitabimi-yayinlamak-istiyorum

Kitap Çıkarmak İçin Yayınevi Arayışı

Bu noktaya kadar geldiyseniz, daha önce okuduğunuz yazarların hayat hikayelerine göz atmanız da fayda var. Çünkü hemen hemen kimse sizin yazdıklarınızla ilgilenmeyecek fakat siz en hızlı şekilde kendinizi tanınır yazarların isimleri arasında görmek isteyeceksiniz.
Bu gerçek ile hayal arasındaki büyük fark sizleri hayal kırıklığına uğratabilir. Oysa ki çok bilinen yazarlar dahi yüzlerce yayınevi, dergi tarafından geri çevrilmiş ama pes etmemişlerdir. Belki o bilinen isimlerde daha güzel yazan birçok isim bu süreçte pes ederek çekilmiş ve isimleri hiç var olmadan yokluğa karışmıştır.

Kitap basımı için yayınevi ararken dünyanın en umutlu, ama en sabırlı insanı olmak zorundasınız. Aksi halde bu süreç sizi yıpratacaktır.

İyi okur ve iyi yazar olmak dileğiyle.

Kitabını bastırmak için yayınevi arayanlar

Yayınevimizin sunduğu kitap baskı fiyatları ve kitap yayınlamak hakkında yazılara göz atabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder